Idag får Spanien mycket uppmärksamhet i den kulinariska världen för sina banbrytande experimentella kockar. Men landet har också många utsökta traditionella rätter som än idag är väldigt populära. Här följer några favoriter:
Crema Catalana
Crema Catalana är en populär spansk efterrätt tillagad genom att baka en vaniljsås bestående av mjölk, majsstärkelse och ägg i ugnen. Efter bakningen så kyls såsen för att sedan toppas med socker. Slutligen så bränner man sockret för att få en fin, krispig, karameliserad yta.
Ibland kan Crema Catalana smaksättas med kanel, citron eller apelsinskall. Crema Catalana har en så distinkt smak att den ofta används i andra spanska desserter som glass eller turrón, en nougatliknande godbit.
Paella
Paella de Mariscos eller skaldjurspaella är en av de mest populära variationerna på paella i landet. På grund av överflödet av färsk fisk och skaldjur är denna maträtt en absolut sommarfavorit i Spanien. Paella de Mariscos är tillagad med en bas av saffran-smaksatt ris, paprika och tomater, som sedan blandas med färskt tillagade räkor, musslor och fisk. Det rekommenderas att förbereda paellan över en vedeld för att få ut det absolut mesta av rätten.
Om du vill laga din egna paella så kan du enkelt beställa hem de ingredienser och produkter du behöver genom en matkasseservice. Hitta den matkasse som passar dig bäst, och få produkterna levererade till dörren, redo för att tillaga en utsökt paella!
Arroz Con Leche
Arroz con leche är en smakfull efterrätt med en lång historia som går hela vägen tillbaka till medeltiden. Idag är denna rispudding extremt populär i Spanien och består alltid av några viktiga ingredienser: kokt ris, mjölk, socker, kanelstänger för smaksättning och antingen citron eller apelsinskal.
Vissa bakar sin rispudding i ugnen, medan andra lagar den på spisen. Efterrätten kan serveras varm eller kall, och det rekommenderas att garnera den med lite extra kanel ovanpå.