Att grilla är något som många tycker om, särskilt på sommaren. Vad är inte mer underbart än doften av nygrillat tillsammans med en svalkande dryck en ljummen sommarkväll? Fördelen med att grilla, är att det är smakrikt, fettsnålt och man kan variera grillade rätter i oändlighet.
När man ska grilla kött
När man ska grilla kött, finns det en del att tänka på beroende på vilket kött man ska grilla. Grillar man lammkött, är det som gjort för att grilla! Lammkött är saftigt, smakrikt och mört och blir sällan torrt. När man grillar lamm, ska det vara rumstempererat, samt att man gärna har marinerat lammet dagen innan med kryddor, vitlök och olja. Grilltiden varierar, men en lammsteksskiva bör få 3-4 minuter på var sida, medan lammkotletter behöver cirka 2-3 minuter. Mycket beror på hur rosa man vill ha köttet. Vill man prova på att grilla lamm, finns det spännande recepttips på grillat lamm som man kan pröva på! Grillat nötkött som entrecote eller biff med kappa är jättegott på grillen och då ska man gärna ha lite högre temperatur en kort stund och sedan flytta köttet lite. Detta gör man för att få en fin grillyta. Kyckling är något som man inte ska grilla för hårt då det är ett vitare kött som kan brännas vid lättare. Att grilla går även bra inomhus i ett storkök och många restauranger kan erbjuda grillat på menyn. Äger man ett storkök, kan man ibland behöva reservdelar eller service om någon maskin går sönder. Då kan kunniga och professionella RMS förse företaget med bra reservdelar och riktigt professionell service!
Fisk på grillen
Att grilla fisk är fantastiskt gott och går att grilla både i foliepaket, eller i så kallade fiskhalster. Ett fiskhalster är ett smart galler som liknar ett tennisracket där man kan lägga fisken mellan två galler. Något som är gott att grilla är laxsida som är marinerad i honung, citron och lime med lite dill. Ska man grilla olika fiskar, finns det bra tips på hur man grillar sin favoritfisk för en lyckad måltid! Fisk är väldigt gott att lägga hel i ett foliepaket fyllt med grönsaker och kryddor. Man kan med fördel gärna sticka några hål i paketet om man grillar på kol, så att den ljuvliga kolsmaken fastnar.
Om man inte äter kött och är vegan eller vegetarian, finns det massor av bra och smarta tips för vegetarisk grillning som även passar veganen. Skillnaden är dock att en vegan inte äter något från djur, det vill säga inte heller ost eller ägg. Grönsaker som är goda att grilla är färska majskolvar, zucchini, paprika, aubergine (kan dock vara lite besk), tomat, spetskål, blomkål eller varför inte avokado? Ska man grilla svamp kan det vara fantastiskt gott oavsett om man äter kött, är vegetarian eller vegan. Champinjoner på spett är en klassiker, eller portabello, en svamp man kan fylla med ost på grillen. Är man vegan, finns det riktigt bra alternativ till ost som man hittar på veganhyllan i mataffären. Många av dessa ostar är anpassade att smälta, precis som vanlig ost. Att grilla passar alla och är alltid lika populärt och smakrikt!