Är du en pastaälskare av rang? Då kommer du att känna igen flera av dessa rätter och även få riktigt bra förslag på vad du ska laga till middagen på lördagskvällen. Likaså vad du kan laga för pastarätt. Pasta finns i mängder av olika former och varianter. Här kommer några favoriter som kommer få munnen att vattnas.
Oxfilépasta
Att oxfilé är en hit bland svenskar är ingen hemlighet, men att sedan kombinera den med pasta och dessutom göra den extra krämig med grädde, mjölk och dijonsenap blir absolut en succé. Vanligaste pastan att använda till är pennepasta eller tagliatelle och i övrigt brukar man ha i till exempel vitlök, schalottenlök och champinjoner, vilket gör den oerhört god.
Pasta Gnocchi al Granchio
Här har vi en pastarätt som du kanske inte är helt bekant med. I så fall måste du verkligen testa Pasta Gnocchi al Granchio. Med den mycket goda pastasorten gnocchi och krabba i är den en personlig favorit.
Smakerna som kommer från fiskfonden, tomatpuré, tomatsås, vitt vin, lök och krämigheten från grädden smälter i munnen. En riktig smakupplevelse och som passar utmärkt för dig som också gillar mat från havet lite extra.
Vodka penne
Är en rätt som blev en uppstickare i Italien och USA på 80-talet någon gång, och har även gått och blivit mycket populär i Sverige idag. Som du hör på namnet innehåller rätten vodka, vilket i mångas öron kan låta lite annorlunda. Först och främst så dunstar alkoholen bort under matlagningen. Tanken med att man har vodka i är för att tomatpurén som man då har i ska bindas bättre till grädden som man senare har i. Detta gör att smaken framhävs mer. Godare och samtidigt enklare rätt får man leta efter.
Vodka penne är gjord med ingredienser som pancetta eller bacon, pennepasta, vodka, tomatpuré, persilja och parmesanost. Även lite salt och peppar. Det är alltså få ingredienser, men samtidigt är den en smaksensation.