Amerikanska mat är ett otroligt brett begrepp och det är nästintill omöjligt att definiera vad som är amerikansk mat. Detta på grund av att USA är otroligt mångkulturellt och immigranter från världens alla länder. Detta speglar sig i mat- och dryckeskulturen som även den är multikulturell. Ursprungligen kommer det amerikanska köket från det indianska köket, men blev därefter starkt influerat av de europeiska kolonisatörerna. De europeiska ingredienserna och kryddorna blandades med lokala råvaror. Detta kompletterades av influenser från de många invandringsströmmarna under 1800- och 1900-talen. Idag är det amerikanska köket mycket varierat. Många associerar även det med fast food och onyttig mat. Här kan du läsa mer om några av de absolut populäraste amerikanska maträtterna.
Hamburgare
Hamburgare är nog den rätt som de allra flesta associerar med amerikansk matkultur. Den internationell spridningen av snabbmatskedjor som McDonalds och Burger King har haft stor påverkan. Hamburgare är i regel en nötköttsbiff i ett vitt bröd. Olika såser och tillbehör serveras vanligen samt pommes frites. Det finns även hamburgare av kyckling, fisk, fläsk, ost, grönsaker och tofu. Hamburgaren kommer dock ursprungligen från Tyskland.
Kalkon
Kalkon är en mycket typisk amerikansk maträtt som serveras på Thanksgiving som är en av de viktigaste högtiderna i USA. Den serveras vanligtvis med fyllning, såser och olika tillbehör.