Argentina har länge varit ett känt mat-land, men allt fler börjar få upp ögonen för landet. Peru stjäl mycket av stjärnglansen med dess extraordinära krogar, men Argentina har mycket att erbjuda inte minst när det gäller kött och vin. Det argentinska köket är varierat och har många influenser från Spanien. Argentinskt kött är världsberömt och det utgör en viktig exportvara. I Buenos Aires finns några av världens bästa köttrestauranger som även serverar högklassigt argentinskt vin. Malbec är den mest producerade vinet.
Kött
Nötkött utgör grunden i den argentinska matkulturen. Kött äts ofta och mycket. Argentina är ett av de länder i världen som äter mest nötkött per person. Varje år äter de i genomsnitt 70 kilo kött per person vilket kan jämföras med svenskar som äter 25 kilo per person. Köttindustrin är mycket viktig för landet och därför finns det strikta lagar kring hur slakt och uppfödning ska gå till. Reglerna för slakt är striktare än i EU.
Vin
Argentina är världens femte största vinproducenten och den största i Sydamerika. Argentina är ett av de länder med högst vinkonsumtion per capita. Den blå druvan Malbec är den druva som är viktigaste för den argentinska vinproduktionen.